ANIMATED FORM a fost un proiect mai degrabă interactiv decât expozițional, proiect găzduit de spațiul Știrbei 47 și gândit și dezvoltat de artistele Ana Popa și Geo Dibu care și-au propus să ofere o perspectivă a noilor arte media, cu precădere a ilustrației și a animației digitale. În acest context, a fost prezentată o sesiune live de creație ce a avut ca rezultat o formă hibridă a domeniilor menționate.
Foto: Didi Elena
Activitatea lui Geo Dibu se caracterizează prin modul de exprimare static și cel dinamic, împărțindu-se astfel între pasiunea pentru ilustrație și animație.
Temele ei sunt variate, deseori aflate la poli opuși, dar pe care artista le consideră fețe ale aceleiași monede: de la ironie la sinceritate, de la dezinvoltură la angoasă. Geo are o abordare figurativă, fiind influențată de realism, dar experimentează potențialul abstractului prin animație, atrasă fiind de versatilitatea acestuia.
Ana Popa este un artist vizual care, prin folosirea metaforelor vizuale și a culorilor plate, reușește să contureze diverse procese mentale intime. 
Lucrările ei sunt rezultatul introspecției și al transfigurării unor elemente intangibile în unele de natură plastică. Ilustrațiile sale digitale se concentrează pe îmbinarea elementelor figurative, care ancorează punctul de plecare al compozițiilor, cu abstractizarea modului în care ele interacționează.
Back to Top