Discursul construit în jurul vulnerabilității este unul des întâlnit la generațiile de artiști aflați la început de drum. Cel mai adesea acesta vorbește despre explorări ale sinelui, de nesiguranțe și fragilități, fie episodice, fie marcate de permanentizare. 

Teodora zăbovește și ea în proximitatea acestui tip de discurs îndrăznind însă abordări curajoase, profund estetice, și, în egală măsură, desprinse de demersurile artistice uzuale ale ultimilor ani.

Printr-o cromatică intensă artista propune un joc delicat cu dualitatea personajelor prezentate. Aparent marcate de figurativ, acestea se întrupează printr-o explorare minuțioasă a colajului.

Teodora pleacă de la o idee și o declină obsesiv în varii medii și reliefuri migăloase construite cu o abnegație răvășitoare. Construcțiile surprinzătoare conturează personaje duale, în poziții contorsionate, și portrete în prim plan cu priviri pătrunzătoare. 

Expoziția de la Spațiul Știrbei 47 te invită la un joc al privirii, un joc meditativ marcat de explorări ale materialității.
Foto: Didi Elena
Back to Top