ÎN VIZITĂ a reprezentat o serie succesivă de trei expoziții colective desfășurate pe durata a trei săptămâni în Spațiul Știrbei 47. Expozițiile au fost gândite și curatoriate de 7 studenți ai UNARTE – secția foto-video care s-au organizat în trei echipe și au propus publicului expoziții succesive în spațiul de la etajul doi al clădirii din Știrbei Vodă 47.
•  Prima expoziție a avut loc începând cu 22 noiembrie 2021 și  le-a găzduit pe artistele Ilma Szekeres (insert cont insta)  și Laura Jimbu. Lucrările lor au explorat teme ca memoria, vulnerabilitatea și introspecția și s-au așezat în spațiu sub forma unor instalații, lucrări foto, serii de obiecte interactive sau cărți de artist. 
•  Alex Preoteasa și Mihai Smeu  au construit cea de-a doua intervenție în Spațiul Știrbei 47 jonglând cu lucrări obiect și instalații foto prin care au explorat limite ale conștiinței sau ale spațiului înconjurător. Marcată de o cromatică intensă, expoziția invitat privitorii nu doar la o introspecție dar și la o meditație pe marginea mesajelor criptate inserate în lucrări.
•  Ultima expoziție din seria În Vizită le-a găzduit pe artistele Alexandra Boaru, Elisabeta Kindriș și Nadina Stoica care au ocupat spațiul cu  printuri de mari dimensiuni, obiecte și instalații care explorau dimensiuni ale limitelor impuse de corp sau de minte și care căutau în egală măsură soluții sau ofereau perspective noi de raportare la acestea.
Concluzii : pentru Spațiul Știrbei 47 proiectul În vizită a reprezentat un început de drum în explorarea felului în care tinerii artiști pot lucra în cadrul unui proiect colaborativ dar și a felului în care aceștia se raportează la spațiu și la dinamica lui. În egală măsură a fost o oportunitate de a sta de vorbă explorând variate moduri de înregistrare sau animare a discuțiilor dintre noi, o tatonare a modului în care proiectul Laborator poate depăși granițele vizualului în necesitatea de a integra în planurile sale dimensiunea dialogului. 
Back to Top