MATEI LA ȘTIRBEI prima expoziție personală a unui tânăr artist (Matei Emanuel) la Știrbei 47, o expoziție îndelung amânată dar care s-a bucurat de o abordare interdisciplinară, proiectului alăturându-se trei studente de la Istoria și Teoria Artei. Expoziția a avut loc la începutul lunii martie 2022 și a cuprins lucrări efectuate de Matei Emanuel în decursul unui an. 
Matei, student la secția de Sculptură a UNARTE a expus cu această ocazie  lucrări efectuate în diferite medii, de la sculpturi în piatră de mici dimensiuni la instalații în construirea căruia a folosit materiale uzuale, aflate la îndemână. Colegele de la Istoria Artei ( Anne Marie  Lolea, Irina Apopei și Cati Scemtovici) s-au ocupat de dimensiunea de cercetare și de textele de sală, ghidând vizitatorii printre lucrările expuse. 
Foto: Didi Elena
Despre Matei 
Matei Emanuel este un artist vizual emergent care studiază și lucrează în București. Practica lui artistică presupune reprezentarea unor glume cu substrat social, folosindu-se de materiale și tehnici variate care atribuie lucrărilor sale estetica unui produs de serie. Artistul mizează pe introducerea acestor obiecte într-o lume a artei în care aparentele valori discreditează aprecierea unei atitudini comice în detrimentul unor pretenții sofisticate.

Articole
Back to Top